ET ve ET ÜRÜNLERİ SATAN İŞLETMELERE DUYURU

KASAPBodrum Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden bildirildiği üzere,Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği 05/12/2012 tarihli ve 28488 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak 05/03/2013 tarihinde yürürlüğe girmiştir.”Çiğ kırmızı etler ve çiğ kanatlı etleri ise asgari hijyenik şartlar göz önünde bulundurularak,Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliğinin 13 ncü maddesinin 3 ncü fıkrası hükümlerine uygun olarak satışa sunulabilir.”cümlesine yönelik yürütmeyi durdurma isteminin reddine:”Parekende işletmede son tüketiciye satış aşmasında kıyma,hazırlanmış et karışımları ve hazırlanmış kanatlı eti karışımları üretimini takiben doğrudan satış için hazır ambalajlı hale getirilerek günlük olarak satışa sunulur.” cümlesine yönelik yürütmeyi durdurma isteminin kabulü ile anılan kısmın yürütülmesinin durdurulmasına karar verilmiştir.Bu kapsamda yukarıda bahsi geçen yürütmeyi durdurma kararı gereği: “Parekende işletmelerde kıyma,hazırlanmış et karışımları ve hazırlanmış kanatlı eti karışımları önceden hazırlanıp ambalajlanmak suretiyle günlük olarak satışa sunulmayacaktır.Ancak tüketici talebi üzerine anında kıyma ve hazırlanmış et karışımları üretilip satışa sunulabilecektir.”

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ